סיקור: OnePlus 9 Pro

הטלפון החכם OnePlus 9 Pro מספק חוויית ״ספינת דגל״ מרשימה ומדביק את המתחרים שלו בנקודת המחיר. הטלפון עצמו קל ביד, וגם חוויית המשתמש מרגישה קלה וחסרת משקל. המצלמה מייצרת תמונות מדהימות כמעט תחת כל תנאי והטעינה המהירה המשולבת היא הטובה ביותר שראינו. בעוד ל-Galaxy S21 Ultra יש ציונים קצת יותר טוב מבחינת סוללה, בכל זאת ה-OnePlus 9 Pro הוא יוצא מן הכלל.

חידושים מהותיים

בעבר, OnePlus הייתה חברה שהתמקדה בייצור של טלפון מעולה אחד בכל פעם. בימינו, יש להם ליין שלם של מכשירים שכולם חולקים את הפילוסופיה המרכזית של OnePlu – תוכנה מהירה ואלגנטית ועיצוב יעיל.

מצלמות תמיד היו האספקט היחיד בו OnePlus נטו ליפול מאחורי סמסונג ואפל, ועל כן הם סגרו הפעם עסקה עם ענקית המצלמות השוודית Hasselblad עבור טכנולוגיית כוונון הצבעים וקנתה חיישן חדש מבית Sony. כתוצאה מכך, המצלמה של ה-9 Pro פחות או יותר משתווה לזו של הסמסונג, עם חיסרון אחד עיקרי שהוא הזום האופטי.

OnePlus 9 מציע ביצועים כוללים דומים ל-9 Pro עם ויתורים קלים באיכות המסך, המצלמה והרדיו, ואיננו כולל טעינה אלחוטית מהירה. אם לא אכפת לך משדרוגים כאלה תוכלו לחסוך סכום כסף לא מבוטל ולקבל טלפון קטן וקל עוד יותר. ראה סקירה שלנו של OnePlus 9 לכל הפרטים.

עיצוב אלגנטי ונוח

דגם הבסיס של ה-9 Pro כולל זיכרון RAM של 8 גיגה-בייט ונפח אחסון של 128 גיגה-בייט. אין חריץ לכרטיס זיכרון. הטלפון בגודל מושלם, של 163.2 73.6 מ״מ, שוקל 197 גרם. זה קצת מה-2.8 אינץ׳ שאנו נוטים לקטלג בו טלפונים קטנים, אבל הוא קטן וקל יותר משמעותית מה-Galaxy S21 Ultra, וצר יותר מה-OnePlus 8 Pro. מבין השלושה, ה-9 Pro הוא הקל ביותר לשימוש ביד אחת.

העיצוב, בהרמוניה רבה עם פילוסופיית המינימליזם של OnePlus, הוא דק ואלגנטי. גוף הטלפון מעוגל, עם מתג ההשתקה המסורתי של OnePlus בצד שמאל ומודול המצלמה מאחור. המצלמה לא בולטת כמעט מעבר לגוף המכשיר כמו בליטות המצלמה האחרונות של סמסונג (כנראה כי אין לו עדשת זום פריסקופית ענקית). המצלמה הקדמית היא נקב קטן בפינה השמאלית העליונה של המסך, בדיוק כמו ב-8 Pro.

לטלפון יש דירוג IP68 עבור עמידות במים ואבק, והוא מגיע בשני צבעים. אם אתה לא הולך לשים את הטלפון שלך בקייס, אנחנו אוהבים את הירוק יותר מאשר הכסוף, שיבליט טביעות אצבע שמנוניות.

שלא כמו גלקסי S21 Ultra ו iPhones האחרונות, ה-OnePlus מגיע עם כבל ומטען בהספק מרשים של 65w. זאת משום ש-OnePlus משתמשת במטעני Proprietary USB-C. למרות שהטלפון ייטען מכל מקור USB-C, תקבלו את מהירויות הטעינה הגבוהות ביותר עם המטען הכלול.

אין שקע לאוזניות, ואין מתאם אוזניות כלול בקופסא. נכון למועד כתיבת שורות אלה, אוזניות ה-USB-C (הטובות מאוד) של OnePlus אזלו מהמלאי. תצטרך ללכת על מתאם צד שלישי או אוזניות USB-C אלחוטיות של צד שלישי.אם אתם מסתכלים על אוזניות אלחוטיות אחרות, נסו למצוא זוג שתומך ב-aptX HD Codec של Qualcomm, מכיוון שזה ה-Codec ברזולוציה הגבוהה ביותר הזמינה בסידרה 9.

בכל הנוגע לרמקולים המובנים, איכות השמע מצוינת. שני רמקולי סטריאו מספקים שמע בעוצמה מקסימלית של 98dB ומידה מפתיעה של תדרי אמצע-נמוכים. עבור שיחות קוליות הוא מציע עוצמה מירבית של 81dB, ותומך codec הקול הטוב ביותר הזמין כעת, HD Voice עם EVS.

מסך בהיר וחסכוני

המסך הבהיר והיפה בגודל 6.7 אינץ', עם 525ppi ורזולוצייה של 3216 על 1440 פיקסלים מאפשר הנמכה ל- 1080p בהגדרות הטלפון אם ברצונך לחסוך בחיי סוללה. הוא משתמש בטכנולוגיה חדשה יחסית הנקראת Low-Temperature Polycrystalline Oxide (או LTPO) המפחיתה את צריכת החשמל ומעניקה ליצרני טלפונים שליטה רבה יותר על קצב הרענון. הוא שימש בעבר עבור Samsung Galaxy Note 20 Ultra ובסדרת Galaxy S21. ראוי לציין כי רק ה-9 Pro, לא ה-9 הרגיל, מציע את טכנולוגיית המסך החדשה.

בשורה התחתונה, מדובר בצג OLED מהשורה הראשונה עם בונוס: הוא נראה מעולה באור שמש ישיר. הוא מגיע עם מגן מסך מותקן מראש. ה-9 Pro משפר גם את סולם הצבעים המרבי במצב התצוגה החי שלו, המסייע לו לשמור על רוויית צבעים בתאורה חיצונית.

מלבד הבהירות והצבע, קשה להבחין בין הצג של ה-9 Pro לבין מסכי OLED עדכניים אחרים. החדשות האמיתיות הן אופטימיזציה של צריכת החשמל, שכן טכנולוגיית ה-LTPO משנה באופן דינמי ובלתי מורגש את קצב הרענון שלו מ- 120Hz עד 1Hz כדי לחסוך באנרגיה.

 

מהירות מרשימה וקלות שימוש

הטלפונים של OnePlus תמיד מהירים. שני הטלפונים החדשים מבית OnePlus זכו לציונים קצת טובים יותר משל Galaxy S21 Ultra ב-Geekbench, עם ציוני ליבה סביב 1125 וציונים מרובי ליבות סביב 3700. זו עלייה של 24% בתוצאות הליבה הבודדת ועלייה של 12% בתוצאות מרובות הליבות ב-OnePlus 8 Pro. עם זאת, אף אחד מהטלפונים האלה לא מתעלה על ה-iPhone 12,עם נתונים של 1596 עם ליבה יחידה או 4049 במדידה מרובת ליבות עם מעבד ה-A14 שלו.

ה-Snapdragon 888 מספק עלייה בביצועים גרפיים גם הוא. במדד GFXBench Car Chase מחוץ למסך, ה-9 Pro קיבל ציון של כ-70fps, עם 37fps על המסך במצב WQHD ו-58fps על המסך במצב HD. זו קפיצה משמעותית מה-8 Pro, שקקיבל 51fps מחוץ למסך ו-26 או 45fps על המסך בהתאם לרזולוציית המסך.

הטלפון מריץ אנדרואיד 11 עם שיפורי OxygenOS של OnePlus, ו-OnePlus אומרים שיקבל עדכונים עד אנדרואיד 13 יחד עם עדכוני אבטחה דו חודשיים במשך שלוש שנים.

ל-OxygenOS תמיד היו כמה נגיעות נחמדות, כמו היכולת להתקין שני עותקים של אפליקציות מדיה חברתית לחשבונות שונים, הגדרה לשינוי צבע המסך בהתבסס על תאורת הסביבה, ומצב זן שמשבית זמנית את הפונקציות מסיחות הדעת ביותר של הטלפון. בגירסה זו, OnePlus הוסיפו דחיסת RAM שלדבריהם מגדילה את מספר היישומים שיכולים להישאר בזיכרון עם מצב שמור. 

 

טעינה אולטרה מהירה

זוג הסוללות של ה-9 Pro מספקות סה"כ 4,500mAh. מעט פחות מה-5,000mAh של ה-Galaxy S21 Ultra, אבל ל-OnePlus יש מגוון טריקים בשרוול כדי לשמור על הטלפון טעון. במבחן סוללה סטנדרטי, הפעלת סרטון YouTube דרך Wi-Fi בבהירות מסך מלא, הטלפון י=החזיק 8 שעות ו-50 דקות ברזולוציית WQHD או 9 שעות ו-40 דקות ב-HD. בהירות התצוגה חשובה מאוד לחיי הסוללה: הורידו את הבהירות ל-75% והמספרים האלה יקפצו ל-12 שעות ו-40 דקות ב-WQHD או 13 שעות ב-HD. זה קצר יותר מאשר Galaxy S21 Ultra, אשר הגיע ל-11 שעות ו-20 דקות ב-100% בהירות.

יש בסוללה הזו יותר ממה שנראה לעין. בתור התחלה, התצוגה מאטה ל- 1Hz כאשר אתם צופה בתוכן סטטי, כמו הודעת אי-מייל או דף של ספר אלקטרוני. זה יכול להוביל לחיסכון עצום בחשמל. ל-OnePlus יש מוניטין של אובדן פחות כוח לתהליכי רקע מאשר סמסונג. אם אתם משתמשים בבהירות מסך של 75% רוב הזמן, סביר להניח שתקבל יותר מיום של חיי סוללה מטעינה אחת.

 

מצלמה משופרת

שיתופי פעולה בתחום הצילום הם לא דבר חדש עבור יצרניות המובייל. Huawei משתפת פעולה עם Leica כבר שנים; השם Zeiss מרוח על גבם של טלפונים חכמים כמו Nokia ו-Sony. השותפות הקודמת היחידה של האסלבלד הייתה Motorola עם זום אמיתי מגושמת אך לא רעה, אבל סדרת 9 מחזירה את האסלבלד לשוק הסמארטפונים בתרועת ניצחון. ה-9 Pro מסוגל לצלם תמונות מדהימות עם כל עדשה.

עדשה ראשית של 48MP כוללת צמצם f/1.8, ייצוב תמונה אופטי (OIS) וייצוב תמונה אלקטרוני (EIS). יש גם עדשה רחבה במיוחד של 50MP עם צמצם f/2.2, ועדשת טלפוטו 8MP עם פתח f/2.4, כמו גם חיישן מונוכרום 2MP. תוכלו למצוא את הטריקים והשטיקים שהייתם מצפים מספינת דגל ב-9 Pro: פלאש LED כפול, פוקוס רב-אוטומטי עם PDAF+LAF+CAP רב-כיווני, וידאו 8K ב-30fps ו-4K במהירות של עד 120fps, והילוך סופר-איטי של עד 480fps ב-720p.

על פי רוב, אפליקציית המצלמה אינטואיטיבית וקלה לשימוש. כפתור הצמצם הוא כתום ממותג Hasslebled, והוא משמיע צליל תריס Hasslebled מובהק. התלונה היחידה שלנו היא שמצאנו את מצב הטיה Shift קצת מגושם וקשה לשימוש. חלק מתכונות המצלמה המשמעותיות ביותר של 9 Pro נמצאות בתוכנה. Hasselblad עבדה בשיתוף פעולה הדוק עם OnePlus כדי לעדכן את מדע הצבע שלה ולפתח תכונות ייחודיות עבור הצילום.

צבעי התמונות חמים ומזמינים, כאשר האדומים והכחולים מקבלים דחיפה בריאה של רוויה בעוד צהובים וירוקים נוטים להיות מעט בלתי רוויים. מכיוון ש-OnePlus ו-Hasselblad שמו דגש גדול על מדע הצבעים של סדרת 9, הוא משתוווה יפה מאוד לתחרות. אפל שיפרה ברצינות את מדע הצבע שלה עם iOS 14 ואת ה-iPhone 12. היכן שה-9 Pro נוטה לרוויית אדומים וכחולים, אפל מתמקדת יותר בחיזוק הזוהר, כך שהתמונות של ה-iPhone 12 נוטות להיראות קצת יותר מציאותיות מאשר אלה של ה-9 Pro. השוו תמונות של 9 Pro ו-Galaxy S21 Ultra זו לצד זו ותוכל לזהות מיד את ההבדל בין שתי המצלמות. OnePlus מעט עדינה יותר עם הגברת הרוויה והתאמות חישוביות אחרות; סמסונג אגרסיבית הרבה יותר. במצב Pro, ניתן להתאים ISO, להתמקד בזמן החשיפה, באיזון לבן ובמספר הגדרות אחרות. יש גם את האפשרות לצלם בפורמט RAW של 12 סיביות, אשר מציע 64 פעמים את נתוני הצבע של RAW 10 סיביות על ספינות דגל אחרות.

עדשת ה-50MP הרחבה במיוחד כוללת חיישן Sony IMX 766 שגדול משמעותית מזה שב-iPhone 12 Pro Max. ותעשה עבודה טוב הן בתנאי תאורה טובים והן באור נמוך. התמונות חדות עם עומק שדה מעולה ופרטי רקע מוצקים. צילום בזווית רחבה במיוחד מהוות יתרון משמעותי עבור ה-9 Pro, מה שיוצר הרבה פחות עיוותי קצה מאשר ה-Galaxy S21 Ultra. ה-9 Pro מחזיק מעמד מול ספינות דגל אחרות, עם עומק שדה ריאליסטי וכמעט ללא אובדן פרטים עדינים. העדשה הראשית מצלמת תמונות מהשורה הראשונה אפילו באור עמום.

עדשת הטלפוטו היא שיפור ניכר לעומת 8 Pro של אבל עדיין לא משתווה ל-Galaxy S21 Ultra. ברמות זום נמוכות יותר, תקבלו הרבה יותר פרטים אך עם העלאה של הזום ניתן להבחין בטשטוש ורעש משמעותיים בהשוואה לאותה תמונה שתצולם ב-Galaxy S21 Ultra, לצורך העניין. חיישן מונוכרום עובד בד בבד עם החיישן הראשי כדי לצלם תמונות יפות בשחור לבן עם הרבה עומק. Huawei כללה תכונה דומה במשך שנים ואז הסירה אותה לפתע, מה שגרם לזעקה מצד משתמשים רבים, ואם אהבתם את התכונה הזו, התחייה המחודשת שלה ב-9 Pro תשמח אתכם. בחזית ה-9 Pro, תמצאו עדשת 32MP שמתפקדת היטב בכל תנאי תאורה.


שורה תחתונה

OnePlus 9 Pro הוא טלפון מצוין. במחירו, הוא מהווה תחרות אמיתי ל-Galaxy S21 היקר יותר ו-iPhone 12 Pro. הוא לא ממש משתווה ל-Galaxy S21 Ultra מבחינת זום המצלמה או ביצועי הרשת, אבל למצלמה שלו יש כמה טריקים ייחודיים והוא מציע את המהירות והאלגנטיות הידועה של OnePlus. הטעינה המהירה מדהימה והצג החסכוני בסוללה עושה הבדל גדול בשימוש היומיומי. ה-9 Pro טוב יותר מסדרת OnePlus 8 מכל הבחינות, כך שהשדרוג מוצדק בקלות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *