במודל הרביעי שלו, הלפטופ הגמיש של מיקרוסופט כבר מלוטש לכדי ברק. עם מסך של 15 אינץ', מעבד מותאם אישית מ-AMD, הוא חזק יותר ונמשך זמן רב יותר מקודמיו תוך שמירה על עיצוב אלגנטי. מיקרוסופט יצרה את אחד ה-Ultrabooks הטובים ביותר עם המחשב הזה.
כרטיס ה-Ryzen 7 4980U איננו הטכנולוגיה העדכנית ביותר של AMD, אבל הוא מוכיח את עצמו כמעבד די מהיר, אם כי לא ניתן להגיד אותו דבר על זיכרון ה-SSD. החוויה כולה שמה את הדגש בעיקר על העבודה שלכם, על Windows 10, ולפעמים אתם עלולים שכוח שהמחשב הנייד שם בכלל – למעט גודל המקלדת.
אם עקבתם אחרי שושלת ה-Surface של Microsoft, כנראה לא תבחינו בשינויים ב-Laptop 4. מבחוץ, הוא זהה למעשה לדגם הקודם, עם עיצוב אלומיניום נקי וחלק בשחור, או פלטינה. יש לו פינות מעוגלות, אבל חוץ מזה הוא נראה רק לוח מלבני.
מסך המגע בגודל 15 אינץ' הוא עדיין בעל יחס 3:2 ברזולוציה של 2496×1664, ולמרבה הצער, מסגרת עבה. הפאנל השחור ומשענת פרק כף היד הם גם ספרטניים למדי, למעט מקלדת עם תאורה אחורית. גרסת 15 אינץ' אינו מציע את בד Alcantra שמחשבי Surface ידועים בהם. בשביל זה, תצטרכו ללכת על גרסת ה-13.5 אינץ', הכוללת גם צבעים נוספים, כמו כחול קרח. זה עיצוב פשוט שעושה את העבודה. אבל בשנים שחלפו מאז הופעת הבכורה של Surface Laptop, השותפים של מיקרוסופט, כמו Lenovo, Dell ו-HP המשיכו לעשות צעדים במחשבים ניידים ומלוטשים, כך שמיקרוסופט לא בהכרח מובילה כעת בכל הנוגע לסגנון.
רוב היציאות נמצאות בצד שמאל של המחשב הנייד, כולל USB Type-A, USB Type-C ושקע אוזניות 3.5 מ"מ. אין זה מפתיע כי במודל מבוסס AMD זה מיקרוסופט לא שילבה חיבוריות Thunderbolt 4 ובמקום זה הוא כולל שקעי USB 4 החדישים ביותר ושקע USB Type-C 3.1 Gen 2.
יש רק שקע טעינה אחד בצד ימין של המחברת – Surface Connect, לו מספר יתרונות: הוא מגנטי, כך שהוא ייפול אם תדרכו על כבל הטעינה. יש לו תאורה כך שתוכלו לדעת שהוא נטען. והוא מציע טעינה מהירה. חלק מתחנות העגינה של מיקרוספוט משתמשות גם הן במחבר, ויש יציאת USB נוספת על לבנת המטען הכלולה. אם תרצו, תוכל לטעון את המכשיר באמצעות יציאת USB Type-C אם יש ברשותכם מטען אחר.
הוא בנוי במארז בגודל 308x223x14.5 מ״מ ושוקל 1.54 ק״ג. המתחרה הקרוב ביותר מבחינת גודל הוא ה-XPS 15 של Dell, עם מידות של 357x235x17 מ״מ ומשקל של 1.8 ק״ג, אם כי הוא כולל גם מעבד גרפי נפרד, ש-Surface לא כולל.
כן, זה Zen 2, לא Zen 3. זה Ryzen 4000, לא Ryzen 5000 האחרון. AMD ו-Microsoft עבדו על מעבד מותאם אישית עבור ה-Surface, ונראה כי הזמן שנדרש כדי ליצור אותו אומר שהוא לא יבוסס על הטכנולוגיה העדכנית ביותר. זה לא אומר שהוא לא מציע ביצועים מרשימים. לשבב זה 8 ליבות ו-16 הליכי משנה, שמונה ליבות GPU, שעון בסיס של 2.0 ג'יגה-הרץ ושעון האצה של 4.4 ג'יגה-הרץ. זה מציע תדרים גבוהים יותר מאשר Ryzen 7 רגיל 4800U (ולמעשה קרובים יותר Ryzen 7 5800U). מיקרוסופט גם טוענת שהיא עבדה עם AMD כדי לסחוט כמה שיותר חיי סוללה מהמחשב הנייד על ידי כוונון הסיליקון.
ב-Geekbench 5, ציוני הביצועים של הה-Surface Laptop 4 עומדים על 1,173 עבור ליבה אחת או 6,748 בריבוי ליבות. XPS 15 של Dell, עם שבב Core i7-10750H "Comet Like" ו- 32GB של זיכרון RAM, היה בעל ציון ליבה אחת גבוה יותר (1,232) אך ציון רב-ליבתי נמוך יותר (6,179). ל-MSI Prestige 14, עם מעבד Intel Core i7-1185G7 "Tiger Lake" יש דפוס דומה, עם תוצאה גבוהה יותר של ליבה אחת ציון מרובה ליבות נמוך יותר. HP Spectre x360 14, עם i7-1165G7 הנפוץ יותר היה הציון הרב ליבה הנמוך ביותר מהחבורה.
ב-Cinebench R23.הוא מקבל תחילה ציון של 8,800, שמתעקל בעדינות דרך 8,600 ו-8,500 לפני התיישבות מעט מעל 8,000 למשך שארית המבחן. המעבד רץ בממוצע 2.58 ג'יגה-הרץ בטמפרטורה ממוצעת של 71.39 מעלות צלזיוס.
בכל הקשור להעברת קבצים, ה-Surface לא זרח במיוחד. הוא מסוגל להגיע לקצב העברה של כ-372.5MBps – שאינו מהיר במיוחד – אם כי הוא מהיר יותר בכ-298MBps מה-Dell. ה-Spectre x360 מהיר יותר בכ-533.5MBps, בעוד ה-Prestige עוקף את כל השאר בכ-999MBps.
מחשב Surface Laptop 4 הגדול יותר כולל מסך מגע בגודל 15 אינץ' עם יחס גובה-רוחב של 3:2 ורזולוציה של 2496×1664. יחס רוחב-גובה של 3:2 פירושו שהמסך גבוה מה-16:9 הרגיל, ומאפשר לראות יותר מכל מה שאתם קוראים, כותבים, מציירים וכו׳. צפייה בתוכן וידאו תרגיש קצת מוזרה, אבל לא באופן מהותי. המסך מספק רוויית צבע הגונה, אך בבהירות גבוהה טמפרטורת המסך עלולה להיות מעט גבוהה. הואבהחלט עשוי לסנוור בתאורה גבוהה, אם כי זוויות הצפייה שלו טובות.
קהל המעריצים של המקלדת של מחשבי ה-Surface ישמח לדעת שהיא נשארה ללא שינוי. המקשים נוחים להקלדה, אפילו שחופש תנועה של עוד מילימטר או שניים לא יזיק. לוח המגע בגודל 4.5×3 אינץ' הוא רגיש ונוח לשימוש. שלא במפתיע, הוא משתמש ב-Windows Precision Drivers, והוא מגיב מעולה למחוות מרובות אצבעות וניווט פשוט.
הרמקולים של ה-Surface 4 רועשים. ברגע שמכוונים את עוצמת הקול להגדרה נוחה, הוא מעניק צליל מפורט וברור. יצרני מחשבים ניידים רבים של Windows כוללים תוכנות צד שלישי כמו Dolby כדי לכוונן את הצליל. מיקרוסופט לא עשתה את זה כאן, אבל צליל ברירת המחדל הוא לא רע בכלל. עם זאת, הרמקולים תומכים ב-Dolby Atmos עבור תוכן נבחר שעובד איתו.
כמו עם ה-Surface Laptop 4 לפניו, מיקרוסופט אומרת שהדור הרביעי כולל SSD נשלף. זה נכון, אבל עם הערה אחת, הפירוק וההרכבה קצת מורכבים ממה שהאדם הממוצע רגיל אליו והחברה ממליצה שרק טכנאים מורשים יבצעו החלפה כזו. תהליך פתיחת ה-Surface Laptop 4 זהה לזה של ה-Surface 3 זה כולל הסרת רגלי מניעת ההחלקה, ואת ברגי ה-Torx מתחתיהם, אשר מספק גישה לאזור מתחת למקלדת. המקלדת מחוברת באמצעות כבל שכדאי להיזהר איתו, אך לאחר מכן אמורה להיות לך גישה ל- SSD. Microsoft משתמשת בדיסקים מסוג M.2 2230, כונן קצר יותר מאשר בהרבה מחשבים רבים אחרים, המשתמשים בדרך כלל ב-M.2 2280. הכונן הקטן יותר הופך פופולרי יותר והיום כבר לא קשה למצוא כזה באינטרנט. אנו מקווים שבעתיד מיקרוסופט תעצב מחדש את ה-Surface Laptop כך שיהיה יותר כמו Surface Pro X, שמציע גישה נוחה ל-SSD עם כלי כרטיס ה-SIM או מהדק כפוף, במקום לדרוש פירוק של המכשיר.
חיי הסוללה של Surface Laptop 4 לא ממש עומדים בטענות הנעלות של מיקרוסופט, אבל עדיין, הם די מרשימים וכנראה שלא תצטרכו לדאוג לטעינה לאורך כל היום. בגלישה באינטרנט, סטרימינג של וידאו ובדיקות OpenGL עם המסך על 150nits תוך חיבור ל-Wi-Fi, הוא יחזיק כ-12 שעות, ומנוצח רק על ידי MSI Prestige 14 בחצי שעה. ה-XPS 15 רץ רק כ-8 שעות בתנאים דומים, וה-Spectre יחזיק כ-7.
ל-Surface Laptop 4 יש מצלמת 720p עם חיישני אינפרא אדום. היא מציעה צבעים מדויקים, אך רמת פירוט לא גבוהה במיוחד. כמו עם רוב הלפטופים, אם איכות התמונה חשובה לכם מאוד תמיד תוכלו לרכוש מצלמת אינטרנט חיצונית איכותית ולחבר אותה ב-USB.
שורה תחתונה
בעוד ה-Surface Laptop 4 לא נראה כאילו הוא מציג הרבה שינויים מהדור הקודם, התאמות קטנות במעבד ה-AMD הייחודי תורם הרבה לחיי הסוללה.עבור אלה שעובדים לעתים קרובות עם קבצים גדולים, קצתחבל שה-SSD לא מהיר יותר. אבל המקלדת נוחה, צג 3:2 עדיין נהדר לפרודוקטיביות ו-12+ שעות חיי הסוללה הן לא רעות בכלל.
אם אתם מחפשים מחשב עם מעבד גרפי עוצמתי, ה-XPS 15 של Dell הוא כנראה אפשרות טובה יותר עבורכם, והוא מגיע עם מעבד Intel Comet Lake מדור 10. אמנם קצת פחות מלוטש, אך הוא בהחלט מציע ביצועים גרפיים טובים. מי שרוצה מחשב שמסוגל להתקפל לטאבלט ועדיין רוצה את צג ה-3:2 כנראה יהנה יותר מה-HP Spectre x360 – מחשב ה-2 ב-1 המומלץ שלנו, אך הוא פחות חזק.
מיקרוסופט שיכללה את Surface Laptop 4, במיוחד בצד המעבד, כדי להיות מרשים באמת בהיבטים רבים. לא היה מזיק לעדכן מעט את העיצוב, כמו גם את מעבדי ה-Ryzen. אבל זהו עדיין עדכון משמעותי על פני Surface Laptop 3.