ה-AirPods כבשו את העולם, ואפשר להבין למה. מדובר באוזניות מעולות אם יש לכם אייפון ואתם מתעדפים את קלות השימוש על פני איכות הצליל. עם זאת, ככל ששוק האוזניות האלחוטיות התפתח, כך יצאו יותר חלופות פרקטיות של AirPods מאי פעם. זה אומר שאתם לא צריכים להכנס למעגל המשתמשים של אפל כדי לקבל חוויית האזנה נוחה ואיכותית. אם אתם מסוקרנים מהפתרון האלחוטי של Apple אך מחפשים איכות צליל טובה יותר, ריכזנו עבורכם רשימה של 5 החלופות הטובות ביותר ל-AirPods.
Google Pixel Buds
במקום הראשון מבחינת יחסים כללים של עלות מול תועלת. אמנם לא מדובר באוזניות פורצות דרך, אך הן כוללות כמה תכונות די מגניבות כמו תרגום חי, טעינה אלחוטית ועיצוב אלגנטי. בעלי Google Pixel המחפשים את פתרון השמע הקל ביותר צריך לקנות לעצמם זוג, אך למעשה, כל משתמש אנדרואיד יהנה מהן.
בהיותן מוצר של Google, הן מציעות אינטגרציה פשוטה עם Google Assistant, מה שאומר שיש לכם גישה ישירה לעוזרת הוירטואלית מבלי להזיז את הידיים. ניתן גם להחזיק לחוץ את משטח המגע כדי לקרוא לה, אם ברצונכם להישאר יותר דיסקרטיים.
עמידות יותר מה-AirPods של Apple, ה-Pixel Buds מדורגות בדירוג IPX4, כך שהן יכולות לעמוד באימונים המיוזעים ביותר שלכם. הן יושבות די טוב באוזן, אפילו שההתאמה תהיה אפילו טובה יותר אם כנפי הגומי שלהן היו ניתנות להחלפה. למעשה העיצוב ה הסטטי הזה שלהן הוא חיסרון די גדול משום שהאוזניים של כולם הן בגדלים שונים: אוזניים גדולות יותר לא ייהנו מזה בכלל, בעוד אוזניים קטנות ירגישו במהירות אי נוחות בעקבות ההתאמה ההדוקה.
איכות החיבור הנה עקבית ואמינה, הודות לקושחה Bluetooth 5.0 ולטכנולוגיה האלחוטית ארוכת הטווח של Google. תוכלו אפילו להישאר מחוברים לאורך מגרש כדורגל אמריקאי. זה אמנם לא נראה מעשי במבט ראשון, אך מדובר בחדשות טובות עבור ספורטאים בחוץ, במיוחד כל מי שפוקד את המסלול הקהילתי שלהם לריצה בבוקר.
כל מי שמעוניין באוזניות בכדי לנהל שיחות ללא שימוש בידיים ייהנה מאוד מה-Pixel Buds, שכן המיקרופונים בעלי צורת הקורה והזיהוי הקולי שלהן עובדים נפלא כדי להעביר שידור קולי ברור. נכון, הן לא מסוגלות להתחרות במיקרופון חיצוני ייעודי, אבל הן בהחלט עושות את העבודה עבור שיחות אישיות וועידה.
איכות הצליל טובה באופן מפתיע עם דגש עדין על תדרי הבס לחוויית האזנה עוצמתית. רמת הבידוד נמוכה יחסית, מה שניתן לשים לב אליו בקלות כשיוצאים החוצה – אתם תשמעו הרבה מהסביבה שלכם. תכונה זו היא גם חיובית וגם שלילית: חיובית כי תשארו בקשר עם הסביבה שלכם, אבל על חשבון איכות הצליל. אם אתם טסים הרבה לצורך העניין, שווה יהיה אולי לבדוק אוזניות עם ביטול רעשים.
Sennheiser Momentum True Wireless 2
אוזניות אלה כוללות דירוג IPX5 ותמיכה בעוזר הקולי. ניתן גם לגשת לתכונות נוספות באמצעות אפליקציית הבקרה החכמה Sennheiser. יש להם ביטול רעש מעולה (יחסית לאוזניות אלחוטיות), ואיכות הצליל טובה מאוד. ה-Sennheiser Momentum True Wireless 2 משתמשות ב-Bluetooth 5.1 ותומכות ב- SBC, AAC ו- aptX.
חיי סוללה הם לא משהו להתרברב בו עם זמן האזנה של 4 שעות כאשר מנגנון ביטול הרעשים (ANC) פעיל, אך תוכלו להאריך אותו במקצת אם לא תשתמשו ב-ANC. מארז הטעינה הוא קצת מגושם אבל יש לו כיסוי בד נחמד המספק את תחושת היוקרהשזוג אוזניות במחיר הזה צריכות להציע.
Beats Powerbeats Pro
אם אתם רוצים זוג אוזניות אלחוטי שיחזיק לכם הכי הרבה זמן, אנו מציעים ללכת עם ה-Beats Powerbeats Pro אשר בבדיקות עוברות 10 שעות של השמעה מתמשכת הן על אנדרואיד והן iOS. בעוד זמן השימוש הארוך יוכל לשעשע אתכם לכל אורכן של טיסות לממגוון יעדים, ייתכן שעדיין לא תרצו להשתמש בהן במטוס מכיוון שהבידוד שלהן איננו מרשים במיוחד וצליל המנוע של המטוס לא יתקשה למצוא את דרכו לאוזניים שלכם.
במקום זאת, Powerbeats Pro הן האוזניות להביא איתך בריצה או לחדר הכושר. עיצוב הקרס אומר שהן יתקשו לנשור מהאזניים שלכם והן מגיעות עם הסמכת IPX4 שהופכת אותן עמידות בזיעה ובמים – וזה יותר ממה שניתן לומר עבור AirPods.
ואז יש את כל הדברים הנוספים שניתן לצפות מחלופה ל-AirPods – חיבור למכשיר הנייד שלכם הוא פשוט במיוחד על iOS אך לא רע מדי גם על אנדרואיד. איכות החיבור הנה ברמה גבוהה ביותר, כך שלא תחוו גמגומים במהלך האזנה למוזיקה. באופן מפתיע, ה-Powerbeats Pro נשמעות לא רע בכלל, לפחות בהשוואה לאוזניות אחרות של Beats. למרות שעדיין יש להן את ההקצנה האופיינית של תדרי הבס כדי לרצות את רוב הצרכנים, אך לא באופן שמחרב את חוויית ההאזנה.
איכות המיקרופון היא גם די טובה, והאוזניות כוללות כמה תכונות מגניבות כמו מדי תאוצה כדי לדעת מתי הלסת שלך נעה ומתי אתה מדבר וכיבוי אוטומטי של המיקרופון כאשר הן מזהות שאינכם מדברים, ובכך יסייעו למנוע רעשי רקע לא רצויים באמצע השיחה.
Samsung Galaxy Buds Pro
ה-Samsung Galaxy Buds Pro דומות ל-AirPods בכל הנוגע לאיכות הצליל – לשתיהן יש תגובת תדרים ידידותית לצרכן שמדגישה את תדרי הבס, אבל ה-Buds Pro מספקות פרופיל שמע מדוייק יותר בזכות אטימה טובה יותר. התאמה טובה זו היא המפתח לביצועי ביטול הרעש הפעילים היעילים שלה, ומאבטחת את האוזניות במהלך האימון.
ה-Samsung Galaxy Buds Pro פועלות באמצעות Bluetooth 5.0, ואם יש לך טלפון של סמסונג, תיהנו יותר מהן מאשר מה-AirPods בזכות ה-Codec הייחודי סמסונג. יש להן גם Codec AAC עבור משתמשי iPhone אבל ללא שבב ה-H1 של אפל. אם יש לך אנדרואיד שאיננו מבית Samsung, עדיין תוכלו להזרים בקודק AAC אבל היציבות תהיה תלויה במכשיר שלכם. ה-Galaxy Buds Pro לא תומכים Bluetooth Multi-Point כך שלא ניתן להשאיר אותן מחוברות ללמעלה ממכשיר אחד בעת ובעונה אחת, אך הן כן תומכות בהחלפה אוטומטית בין מקורות Samsung Galaxy המחוברים כולם לאותו חשבון סמסונג.
ל-Buds Pro מערכת מיקרופון איכותית המשדרת שמע ברור. לכל אוזניה יש רשת המכסה את המיקרופונים כדי להפחית רעשי רוח, מה שמועיל במיוחד לניהול שיחות בחוץ. האוזניות תומכות ב-Bixby המופעל באמצעות קול אם יש לכם טלפון של Samsung, אך רק אם תוריד את אפלירציית Samsung Galaxy Wearable.
מדובר באוזניות העמידות ביותר מסדרת Samsung Galaxy עד היום כפי שהוכח על ידי דירוג IPX7, והן מתאימטת היטב לאוזן הודות לעיצוב ארגונומי. יספקו זמן עבודה של כמעט 5 שעות בטעינה אחת, כאשר המארז מספק 13 שעות נוספות. אם אינכם זקוקים לביטול רעשים, שקלו את ה-Samsung Galaxy Buds Plus.
Anker SoundCore Liberty Air 2
במחיר הנמוך ברשימה, האוזניות האלה לא נועדו להתחרות באוזניות האחרות שהצגנו. במקום זאת, ה-Anker SoundCore Liberty Air 2 מיועדות למשתמש הממוצע, שאיננו זקוק לטריקים ושטיקים ומחפש אוזניות אלחוטיות במחיר הוגן שיתאימו לכל השימושים הסטנדרטיים.
איכות המיקרופון טובה למדי לנקודת מחיר זו, וזה הגיוני שכן היא משתמשת במערך מתקדם של מספר מיקרופונים שיחד מפחיתים את רעשי הרקע תוך שידור קול נקי וברור. אם אתם לוקחים חלק בהרבה שיחות ועידה ומחפשים אוזניות במחיר סביר, זו הזוג בשבילכם.
לכל אוזניה יש לוח מגע לשליטה בדברים כמו שיחות ומוזיקה, וניתן למפות מחדש את הפקדים באמצעות אפליקציית SoundCore החינמית. האפליקציה כוללת גם Equalizer להתאמה אישית של תגובת הצליל, וייתכן שתרצו להשתמש בן שכן תגובת הבס של האוזניות מעט מכבידה. כברירת מחדל – תחומי ה-Bass וה-Sub-Bass של ה-SoundCore Liberty Air 2 מוגברים בערך פי שניים או שלושה מתדרי האמצע. זה יכול לגרוע מעט מחוויית ההאזנה ולטשטש פרטים מוסיקליים.
הן מציעות חיי סוללה סטנדרטיים של 7 שעות ותומכות בטעינה מהירה. חיבור האוזניות למארז למשך 10 דקות בלבד יספק שעתיים של האזנה. לאחר ריקון המארז, ניתן לטעון באמצעות כבל USB-C כלול או על גבי משטח טעינה אלחוטי מסוג Qi.
מילים אחרונות
אוזניות אלחוטיות תמיד יספקו איכות שמע נמוכה יותר מאשר אוזניות עם כבל. אם אתם רוצים את איכות השמע הטובה ביותר, אין מנוס מחיבור ישיר למכשיר שלכם. יש הרבה מה לומר על סוגי ה-Codec השונים ואיכות השמע שהם מעניקים בעבודה אלחוטית, אבל לצורך מאמר זה: אם אתם משתמשי iPhone המחפשים חלופה ל-AirPods, מומלץ לבחון אוזניות התומכות בקודק AAC. מצד שני, אם אתם משתמשי אנדרואיד שנמשכים ל-AirPods אבל לא ממש רוצים אותן, כדאי ללכת על זוג התומך ב-aptX. מכשירי אנדרואיד עדיין לא מסוגלים לקודד ביעילות את קודק ה-AAC, והביצועים ישתנו מהותית בין דגמים שונים של מכשירים.
לכל דבר בחיים יש יתרונות וחסרונות, ואוזניות אלחוטיות אמיתיות אינן שונות. מה שאנו מרוויחים בנוחות ובחופש תנועה, אנו מקריבים בכל הנוגע לאמינות. למרות שהיצרניות עושות צעדים כדי לפתור בעיות כאלה, כמו למשל אפל עם שבב H1 שלה – בכל הקשור לחיבוריות יציבה, יש לתעשיית האוזניות האלחוטיות עוד דרך ארוכה.
זכרו שהתאמה טובה לאוזן שלכם יכולה היא קריטית לאיכות הצליל. אחד החסרונות הגדולים של ה-AirPods היא חוסר האטימה המוחלט שלהן. לא רק שזה גורם להן להיות די לא נוחות עבור רבים, יש לזה גם השפעה שלילית משמעותית על איכות השמע. מכיוון שה-AirPods אינן מסוגלות לבודד אתכם מהסביבה, רעש סביבתי יכול לחלחל דרך האוזניות ולפגוע בשמע שלכם באופן חמור. הדבר הראשון שנפגע הוא תגובת הבס, וזו הסיבה של-AirPods יש הדגשה כה עוצמתית של התדרים הנמוכים – כדי לפצות על כך. נראה שה-AirPods Pro היו ניסיון לתקן את המצב, והן משמעותית מוצלחות יותר מה-AirPods הרגילות בהקשר הזה. לא רק שהן מציעות איטום טוב יותר בתעלות האוזן, יש להם גם ביטול רעשים אקטיבי. אך בעוד כבודם של Apple במקומם מונח, ישנם לא מעט מוצרים מתחרים שעשויים להתאים יותר לצרכים שלכם ואפילו להשאיר אתכם עם קצת יותר כסף בכיס.