תמיד רציתם ליצור מוזיקה בבית? Audient היא חברת ציוד מוזיקלי ידועה שהוציאה לאחרונה סדרה של ממשקי אודיו מינימליסטיים ונוחים עם איכות צליל מעולה. ה-EVO 4 וה-EVO 8 הם קצת שונים. הם בעלי צליל Hi-Fi יותר מאשר תחושת ה-Pro Audio של רוב ממשקי האודיו. הם אלגנטים ופשוטים כמעט עד די חוסר אופי עם מכוון אחד גדול בחלק העליון וללא מכווני ווליום או Gain אחרים בצדדים. כל הלחצנים והמחברים לא בולטים מפני השטח של המכשיר, והכפתורים זוהרים בלבן עמום על רקע שחור קריר שמתאים לאסתטיקה האפלה שלו. האפקט הקריר נהרס רק במעט על ידי הכפתור הירוק הגדול והבהיר עם סמל המיקרופון שמשבש בצורה מעצבנת-משהו את הרושם הראשוני המושלם. אבל אם להתעלם מההפרעה, אם תסובבו את המכוון המרכזי באצבעותיכם, תרגישו את קליקים רכים תוך סנוור על ידי התאורה המדהימה של טבעת נוריות הלבנות שנעלמות לאחר הפסקה, ומשאיר אותך שוב בחושך המגניב מאוד, מנסה להתעלם מהלחצן הירוק המסיח את הדעת.
המכשירים מציעים תמורה די מרשימה למחיר, ולא היו לי חששות שהם יגררו מהשולחן כשהם מחוברים לכבלים. הם עשויים פלסטיק עם גימור מט שמרגיש יוקרתי למדי עד שתמחצו אותו ותגלו שהוא גמיש באופן מפתיע. רק מאחיזה בחוזקה ב-EVO 4 אתם עלולים לשחרר את פאנל הפלסטיק מהחיבורים הפנימיים שלו ותיאלצו להחזיר אותו לצורה הראשונית. המארז לא משתווה לקופסה המסיבית של ה-Komplete Audio או MOTU M העשויים מתכת. סדרת EVO בהחלט לא מתפרקת, אבל מלהחזיק אותם לא תוכלו שלא לקבל תחושה שהם לא ישרדו הרבה נפילות.
פונקציונליות
EVO 4 הוא ממשק אודיו של שני ערוצים. כניסות המיקרופון מאחור הן שקעי קומבו, כך שיאפשרו חיבור מיקרופון XLR או כלי נגינה ב-Line Level. עבור גיטרה, קלט Hi-Z ממוקם בחזית ומחווט לערוץ 1. הוא מונע על ידי טרנזיסטור JFET שמוסיף קצת רוויה מחמיאה. ה-EVO 8 זהה, רק שהוא כולל זוג נוסף של כניסות קומבו, זוג נוסף של יציאות Line ויציאת אוזניות נוספת. ה-EVO 8 מגיע עם כבל USB-C המאפשר לו למשוך כוח פנטום 48V דרך שקע USB כדי לאפשר עבודה עם 4 מיקרופוני קונדנסר בו בזמן, אם כי אם אתם משתמשים בכבל USB-C ל-USB-A או מתאם הוא עדיין יוכל להפעיל מתח פאנטום רק עבור שתי כניסות. ה-EVO 4 מגיע עם כבל USB-C ל-USB-A מכיוון שיש לו רק שתי כניסות מיקרופון.
הכפתור הירוק הגדול מפעיל את תכונת ה-Smartgain המובנה, במסגרתה מכשירי ה-EVO מסוגלים להגדיר באופן אוטומטי את מידת ה-Gain האידאלית עבור כניסות המיקרופון שלכם. לחצו על הכפתור, בחרו את הקלט, לחצו שוב על הכפתור ואז נגנו קצת כדי ש-Smartgain יוכל להפעיל את קסמיו. תוכלו גם להגדיר את ה-Gain ידנית כמובן, אך Smartgain עושה את זה נראה שלא תמיד צריך – נושא שנבחן קצת יותר לעומק בפסקאות הבאות.
גם בצד היציאות יש כמה תכונות מעניינות, כמו השתקה אוטומטית כאשר אתם מחברים את האוזניות. זה מאוד שימושי עבור אולפנים ביתיים, שכמעט תמיד מקליטים באותו החדר בו נמצא הממשק אבל פחות שימושי באולפנים גדולים יותר בהם ייתכן שמוזיקאי מחובר לאוזניות בחדר אחר בזמן שאתם מנטרים ברמקולים. התרחיש הראשון הוא בכנות סביר יותר עבור הדגם הזה והפונקציה הזו מעניקה נוחות שהייתה נהדרת גם על הרבה ממשקים אחרים. כן היה נחמד אם היה ניתן להשבית אותה. כמה תכונות פחות ברורות הן האפשרות להשתיק את כניסות המיקרופון על ידי החזקת הכפתור שלהן לזמן קצר, ותוכלו ליצור Stereo Pairs מכניסות 1 ו-2 או 3 ו-4 על ידי לחיצה עליהם יחד. פקדי לוח קדמי פשוטים אלה יתקבלו בברכה.
החיסרון של העיצוב המינימליסטי הוא שלא תוכלו לראות במבט חטוף איך כל דבר מוגדר. לא תוכלו לדעת מה ה-Gain של ערוץ 1 לצורך העניין מבלי לבחור אותו ואז להעיף מבט בטבעת התאורה. בעוד קטעים רבים של זרימת העבודה עם הממשק שופרו באופן חדשני, חלק מזה מגיע במחיר של סקירה כללית 'מבט מהיר'.
תוכנה
לניטור ומיקס במחשב תקבלו יישום מיקסר נחמד למדי. הוא מאוד ברור, לא מסובך ומעניק לכם שליטה וירטואלית בכל רכיבי החומרה. ניתן להגדיר עוצמות ניטור ישיר עבור כל הערוצים אם ברצונכם לעקוף את תוכנת ההקלטה שלכם. האנימציה טובה וזה מקום טוב שבו תוכלו לקבל סקירה מהירה של הגדרות הערוצים. ב-EVO 8 ניתן להפעיל מצב 'Artists' Mix״ בו ניתן ליצור מיקס ניטור שונה עבור כל יציאת אוזניות. פרט אחד שחשוב לדעת על ה-EVO הוא שכברירת מחדל מכוון הווליום הראשי שולט בעוצמת הקול של מערכת ההפעלה. עם ההתעניינות הגוברת ביצירת פודקאסטים וסטרימינג חי, כיף לראות ש-Audient שילבו כאן פונקציית Loopback מובנית הניתנת להפעלה דרך המיקסר הוירטואלי, שמאפשרת להקליט את הצליל שמתנגן כרגע במחשב שלכם לתוך תוכנת ההקלטה, שידור הפייסבוק, YouTube או כל תוכנה אחרת כמו OBS לסטרימינג.
זרימת עבודה
המיקוד של ממשקי EVO הוא על קלות השימוש, אז בואו נפרט מעט על כמה מהר תוכלו לקבל הקלטה. אלו הדברים שלא נמצאים שם שבאמת עוזרים עם התחושה הכללית של פשטות. העובדה שלא תצטרכו להתמודד עם הרבה מכוונים וכפתורים שמשרה אווירה רגועה במהלך השימוש. חיבורי המיקרופון נמצאים כולם מאחור, מה שנראה מנוגד לאינטואיציה כאשר כל הממשקים האחרים שמים את שלהם בחזית. אבל למעשה, הגודל והצורה של מכשירי ה-EVO נוטה לגרום לך להרים אותם כדי לחבר דברים, כך המיקום של השקעים לא ממש משנה. כמו כן, כבלים מאחור מקלים על השארת מיקרופונים מחוברים ללא כבלים הנגררים מעל שולחן העבודה שלך, אם כי קשה יותר לחבר דברים באופן זמני – ואנו מוצאים את עצמנו בדיון ממשק שולחן עבודה שנידון לנצח.
ברגע שאתם מחוברים, כל מה שיש לכם לעבוד איתו הוא הידית הגדולה והנחמדה והלחצן הירוק. הגדרת עוצמות היא קלה למדי. בחרו את הקלט שברצונכם לשלוט בו וסובבו את המכוון לפוזיציה הרצויה. מה היא הרמה הזו, קצת קשה לאמוד במדוייק מבלי לעבוד עם תוכנת המיקסר הכלולה. תוך כדי שתסובבו את מכוון העוצמה, ההילה של נוריות ה-LED תציג העוצמה, אבל רגע אחרי שתעזבו את המכוון הנוריות יחזרו להיות מד עוצמה. תוכלו ללחוץ שוב על כפתור הערוץ כדי שיהבהבו את רמת ה-Gain הנוכחית. להילה הלבנה של האורות אין נורית Clip שתצביע על עומס יתר. במקום זאת, לחצן הערוץ המואר יזהר באדום קלוש, שזה גם משהו. הגדרת עוצמה נמוכה הופכת למשימה חוזרת ונשנית של לחיצה על לחצנים וסיבוב הידית ואז חזרה להשוואה. בעוד שהגישה של מכוון עם פונקציות מרובות איננה מטרידה כל כך, היא אינה מיידית כמו זו של ריבוי המכוונים בממשקים אחרים.
עם מצב Smartgain, נראה ש-Audient הצליחו למצוא תכונה חדשנית ושימושית בשוק רווי מאוד. כאן נכנס הכפתור הירוק. מצב Smartgain הוא מהנדס הקול המובנה של EVO והוא די מבריק. לחצו על הכפתור הירוק, בחרו את ערוצי ההקלטה שברצונכם להגדיר ולחצו שוב על הלחצן הירוק. סמל המיקרופון יהבהב בכתום ונוריות ירקדו בזמן שאתם מבצעים Soundcheck של 10 שניות. מצב Smartgain ינתח את האותות הנכנסים שלכם ויגדיר תמיד את ה-Gain הנכון עבור כל אחד מהם. זה תכונה שעובדת מעולה ואין לנו תלונות גם בעבודה עם סוגי מיקרופונים שונים, גיטרות ומקורות אחרים בעוצמת Line. תוכלו לצפות ב-EVO מנסה הגדרות שונות במיקסר ולשחק משחק כדי לכפות על ה-Gain לרדת על ידי צעקות לתוך המיקרופון. גם בעת חיבור גיטרה חשמלית מלפנים לאחר שהערוץ הותאם למיקרופון קונדנסר, כל שעליכם לעשות הוא להפעיל את Smartgain שוב ואתם מסודרים.
בעבודה עם ה-EVO כנא שלעולם לא תצטרכו להגדיר עוצמה באופן ידני שוב, מה שמבטל בצורה את כל הביקורת שניתן להעלות לגבי ממשק המשתמש. נראה ש-Smartgain מכוון לאיזור ה-״-12dB״, שהולך לעבוד פחות או יותר בכל מצב. כמובן, תוכלו לעשות התאמות משלכם אם תרצו אבל כנראה שרוב המשתמשים לא יצטרכו, אלא אם כן אתם ממש גרועים ב-Soundchecks.
המפרטים של סדרת EVO מתחרים יפה בממשקי אודיו אחרים במחיר דומה. יש להם טווח דינמי של 115dB, יחס אות לרעש של 100dB והם יכולים להקליט עד 24 סיביות ב- 96kHz. גם בהשוואה ל-MOTU M4 היקר יותר לדוגמא, איכות ההקלטה מעולה, עומדת בטווח הדינמי ומספקת רמות רעש נמוכות מאוד. בבדיקות A/B עם ה-M4 קשה להבדיל ביניהם, וזה אומר הרבה על ה-EVO. כניסת ה-JFET עבור גיטרות נשמעת נהדר, אבל לא מספקת יתר חמימות או עניין באופן ניכר מכניסת ה-Hi-Z על ה-MOTU.
גם ביצועי ה-Latency של הממשקים הוא מצויין, וירד לכדי כמה אלפיות השנייה ב-16 דגימות ללא שמץ של מאבק, תקלה או רעש. ברמות אלה מכשירים הנשענים במידה רה על תוכנה הופכים פרקטיים לתפעול וניטור התוכנה הרגיש נוח. Audient למעשה פירסמו את נתוני ה-Latenct באתר, ונראה שהם מדוייקים למדי.
שורה תחתונה
EVO 4 הוא גוש קטן ונהדר של ממשק אודיו עם איכות שמע וביצועים הגונים, ומושלם עבור הקלטה באולפנים ביתיים. ה-EVO 8 מוסיף קצת פונקציונליות לא רעה, מרגיש עמיד יותר ומרחיב את החיבוריות, כך ששני אנשים או יותר יכולים לשתף פעולה בנוחות. עם מצב Smartgain, הצליחו Audient למצוא תכונה חדשנית ושימושית בשוק צפוף למדי. זה בהחלט ימשוך אנשים שרוצים זרימת עבודה פשוטה בהקלטה באופן יציב ואמין יותר. אם תאמצו את שיטת העבודה עם ה-Smartgain אז ממשק המכוון הבודד הופך פחות אלגנטי יותר ובעייתי פחות. תוכנת המיקסר הכלולה מצויינת וממלאת יפה את כל הפערים של ממשק החומרה. יש לו גם גרף תצוגת גלילה קטן ונחמד המציג את רמות הפלט האחרונות, ומאפשר לך לזהות Peaks. חסרה בו חיבוריות MIDI, כמו גם מתג הפעלה / כיבוי, אבל חוץ מזה הוא בחירה מעולה, שימושית ומסוגננת.